AMAN SKINCARE ESSENTIALS

Aman Essentials lanceerde in 2023 hun "Essential Skin", een nieuw huidverzorgingsassortiment bestaande uit zes producten ontwikkeld en geproduceerd in Japan.

Het assortiment creëert een functionele en effectieve dagelijkse huidverzorgingsroutine die de natuurlijke huidbarrière ondersteunt, diepe hydratatie stimuleert en beschermt tegen dagelijkse omgevingsstress. Aman Essential Skin bestaat uit een Clarifying Milk Cleanser, Skin Activating Toner, Replenishing Face Serum, Radiance Face Cream, Balancing Face Lotion en Illuminating Eye Cream.

Elk product is opgebouwd rond twee belangrijke ingrediënten die in het hele assortiment voorkomen. Het eeuwenoude extract van paarse rijstzemelen staat bekend om zijn antioxiderende eigenschappen en bevordert de proliferatie van fibroblasten, wat de productie van collageen ondersteunt.

Indigo-extract, afkomstig van de indigoplant, heeft ook zijn antioxidatieve potentieel bewezen. Bovendien gebruikt Aman Essential Skin een unieke mix van krachtige kruiden die in Japan al eeuwenlang worden gewaardeerd vanwege hun krachtige effecten, evenals huidactieve stoffen zoals vitamine C, vitamine E, peptiden en hyaluronzuur.

In overeenstemming met Aman's ethos om kennis uit eeuwenoud erfgoed te vieren, is indigo in elk product verwerkt, omdat het al sinds de 5e eeuw als geneeskrachtig kruid wordt gebruikt.
Bekend als Aizome, wat het proces is van indigo-verven waarbij de eigenschappen van het indigokruid werden onderkend door de Samoerai, die Aizome-kleding droegen vanwege het antibacteriële effect op wonden, wat een snellere genezing zou bevorderen.

shop aman skincare